Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez. (Montaigne)

12.02.2018 - PİMAKİNA, ÇALIŞTAYIMIZA KATILARAK KENDİ ÜRETTİĞİ İŞ MAKİNALARINDAKİ GÜVENLİK ÖZELLİKLERİNİ ANLATTI

İŞ  MAKİNALARI  OPERATÖRLERİ  İÇİN

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÇALIŞTAYI

3. OTURUM: İŞ MAKİNALARININ PERİYODİK KONTROL, BAKIM VE TEST SÜREÇLERİ İLE İŞ MAKİNALARINDAKİ ISG TEDBİRLERİ VE TEKNOLOJİK GELİŞMELER

Ülkemizin İnşaat Sektöründe önemli aktörlerinden ERG Grup bünyesinde faaliyet gösteren Pİ MAKİNA, kendi tesislerinde hazırladığı özgün tasarımlar altında yerli ve milli olanaklarla ürettiği Beton Santrallerini, Beton Pompalarını, Kırma Eleme Tesislerini, Kule Vinçleri, İnşaat İş Makinalarını, Arazi Araç ve Kamyonları ile Yer Sondaj Makinalarını, başta İnşaat sektörü olmak üzere, Otomotiv Sanayii, Savunma Sanayii, Demiryolu Sanayii  ile diğer alanlarda kullanıma sunmaktadır.

Çalıştayda bir konuşma yapan Pİ MAKİNA Bölge Satış Temsilcisi Fatih YAPAR Bey, TİMODER tarafından TC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen bu çalıştaya davet edilerek katılmaktan ve dinleyicilere kendi iş makinalarındaki İSG özelliklerini anlatmaktan memnun olacaklarını ifade ederek sözlerine başladı.

Fatih Bey, ilk başlarda ERG İnşaat'ın imalat birimi olarak kurulan Pi Makina'nın 1972’den beri ürettiği iş ve inşaat makinalarıyla bugün tüm dünyaya hizmet vermekte olduğunu, Ankara’da toplam 500.000 m2’lik açık ve kapalı üretim alanlarına ve yaklaşık 1000 personeli ile hizmet verdiğini, geniş ürün gamı ve yüksek kaliteli servis hizmetiyle 40 yılı aşkın süredir iş makinaları alanındaki faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti.

Fatih Bey, Pİ MAKİNA'nın, İnşaat, Maden ve Diğer Sektörlere yönelik ürettiği iş makinalarının Ülkemizin önemli yerli ve milli üreticilerinden birisi olarak yerlilik ve millilik payı en yüksek oranda ürettiğini, özellikle Kule Vinç imalatında Türkiye'de öncü bir kuruluş olduğunu belirtti.

Fatih Bey, "Pİ MAKİNA, müşterilerin ticari ihtiyaçlarına yönelik sunduğu benzersiz çözümlerle bölgesinde lider bir kuruluş olarak modern ve yenilikçi birçok iş kolunu aynı çatı altında toplamaktadır. Pİ MAKİNA, kendi Ar-Ge merkezinde Türk Mühendis ve teknisyenleriyle yaptığı Ar-Ge çalışmaları ile ürün gamını sürekli arttırmakta ve yeni teknoloji çalışmalarında bulunmaktadır.” dedi.

Fatih Bey devamla, Pİ MAKİNA'nın iş makinalarının, ulusal ve uluslararası alanda ISO normları ve standartları ile TSE vb. yetkili kurumlarca yayımlanan tüm Kalite, Çevre ve İSG kural ve tedbirlerine uygun biçimde ve yetkili sertifikalara tabi şu Çevre ve İş Güvenliği Yönetim Sistemleri Politikası altında üretildiği hususunu vurguladı:

Pİ MAKİNA Çevre ve İş Güvenliği Yönetim Sistemleri Politikası

İş ve inşaat makinaları ile savunma sanayii konularında üretimi yapan firmamızın faaliyetlerini gerçekleştirirken ortaya çıkan Çevre ve İş Güvenliği boyutlarını ve etkilerini tespit ederek:

- Bu etkilerin çevreye ve insana vereceği zararları ortadan kaldırmak veya en aza indirmek,
- Oluşan atıkların meydana getirdiği kirliliği en aza indirerek kirlenmenin önüne geçecek tedbirleri almak,
- Doğal kaynakların korunmasıyla ilgili sorumluluklarını yerine getirmek,
- Müşterilerde, çalışanlarda, tedarikçilerde çevre ve İş Güvenliği bilincinin oluşturulmasını sağlamak,
- Yürürlükte bulunan Çevre ve İş Güvenliği ile ilgili mevzuat, idari düzenlemeler ve standartlara ait hükümlere uymak,
- İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili tehlikeleri hassasiyetle izlemek ve bunları en aza indirmek için gerekli çabayı göstermek,
- İlgili tarafların Çevre ve İş Güvenliği bilincinin geliştirilmesi için çalışmalarda bulunmak ,
- Mevcut Çevre ve İş Güvenliği Sistemini sürekli geliştirirken ilgili hedefleriyle uyumlu çalışmak,
- Çevreye saygılı olmak, sürekli gelişmeyi sağlamak ve gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak ana hedefimiz ve amacımızdır.

Fatih Bey, Pİ MAKİNA iş makinalarında mevcut İSG (iş sağlığı ve güvenliği) tedbirlerine ait özelliklerini çalıştayımızda katılımcılara şöyle aktardı:

Pİ MAKİNA STANDI

Pİ MAKİNA Pazarlama ve Satış Direktörü Onur KALKAN Bey ve Ekibi, çalıştayımızın yapıldığı salonun fuaye alanında kendi Firma ve Ürünlerine ait bir stand açarak Katılımcılara kendilerini tanıtma fırsatını da bulmuşlardır.

Pİ MAKİNA Pazarlama ve Satış Yetkilileri, direkt hedef kitle olarak kamu ve özel sektörün üst düzey yetkililerinden oluşan Çalıştay Katılımcılarına, kendi firma ve ürünlerini kırlangıç ve roll-up posterler ile ellerindeki basılı ürün tanıtım materyalleriyle yüzyüze anlatarak katılımcılarla karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmuşlar, ayrıca katılımcılara bilgilendirici mahiyette broşür, katalog, takvim ve diğer tür tanıtım materyalleri de takdim etmişlerdir.

Pİ MAKİNA Pazarlama Yetkilileri, Çalıştay Katılımcıları ile temsil ettikleri Kurum ve Kuruluşlar nezdinde Pİ MAKİNA'ya ait Marka bilinirliğini ve Sadakatini arttırdığı şeklinde değerlendirmişlerdir.

TEŞEKKÜR

TİMODER Yönetim Kurulu olarak; "Sayın Cumhurbaşkanımızın istihdam seferberliği başlattığı süreçte, yerli üretimin desteklenmesinin büyük önem taşıdığı” bilinciyle, Pİ MAKİNA'nın yerli ve milli üretim faaliyetlerinin, ülke ekonomisi ve istihdamının geliştirilmesi açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, "Farklı ortamlarda, çeşitli kamu ve özel kurum ve kuruluşları nezdinde yerli üretimin desteklenmesiyle ilgili düşüncelerimizi daima yüksek sesle dile getirdiğimizi ve destek verdiğimizi” belirtmekteyiz.

Yine, TİMODER Yönetim Kurulu Başkanlığı olarak; iş makinalarında biz operatörler için önemli bir güvenlik unsuru olan ISG tedbirleriyle ilgili değerli görüş ve fikirleriyle bizleri aydınlatan Pİ MAKİNA, Yönetici ve Yetkililerine teşekkür eder, tüm çalışanlarıyla beraber ülkemizin önemli bir yerli ve milli iş makinaları üreticisi olarak kendilerini kutladığımızı beyan eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

Pİ MAKİNA Pazarlama Direktörü Onur Bey, kendilerine 0312 484 08 00 (santral) nolu telefondan ulaşabileceklerini belirtti.

Pİ MAKİNA Satış ve Pazarlama Direktörü Onur Bey, gerek çalıştayda yaptıkları sunumla ilgili ve gerekse Pİ MAKİNA Ürün ve Hizmetleriyle ilgili olarak kendilerine  0312 484 08 00 (santral) nolu telefondan ve yandaki adresten ulaşabileceklerini belirtmiştir.

13.02.2018 Okunma Sayısı: 1592