BİZLER; İŞ MAKİNESİ Ve İŞ KAMYONU OPERATÖRLERİYİZ! 14.12.2021

BİZLER; İŞ MAKİNESİ Ve İŞ KAMYONU OPERATÖRLERİYİZ!

BİZİM DE SESİMİZ DUYULMALI, HİZMETLERİMİZDEN DOLAYI BİZİM DE HAKLARIMIZ VAR!

19 Aralık 2021 Pazar günü Ankara’da haklarımız için toplanıyoruz!

Verdiğimiz hizmetlerle; Ülkemizde, insanların hayatını kolaylaştıran, inşaat, ulaşım, üretim, sanayi, tarım, enerji, maden her alanda çalışarak; ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan, Ancak; Yasa ve kanunlarla belirlenmiş olan; Fakat, hiç bir sosyal haktan faydalanamayanlar bizleriz.

• Can güvenliği! İsg önlem ve tedbirleri yerinde zamanında alınmıyor, yaptırımlar ve cezalar yeterli değil! Denetimi yapılmıyor, yapılamıyor! < iş kazaları > yaşıyoruz, olay yada kayıp olmadan değil; < kazadan > kayıptan sonra ve yetersiz müdahale yapılıyor! Ölümle burun buruna çalışıyoruz!

• Aylık ücret, maaş seviyemiz! Sahipsiz kalan mesleğimizde! Hak ettiğimiz ücret; alın teri, bilek gücü emeğimizin karşılığını değil! İnsaftan uzak, vicdan yoksunu, kanaatsiz, doyumsuz, yasa kanun tanımayan sözde işverenin, keyfiyetinde, güdümünde olan bizleriz!

• Mesai saatlerimiz! Çalışma saatleri günlük; Yasada, kanunda 08:00 – 17:00 arası olduğu halde! Bizim sektörde neden, belirsizdir? Sahada, 10 – 12 – 14 saat ve fazlası Uzun süreli çalıştırılarak mağdur ediliyoruz!

• Sigorta primlerimiz! Maaş ve ücretlerimiz, emeğimizin karşılığı olmadığı halde, buna rağmen; Sgk prim bildirimi asgari ücret seviyesinden yapılması sonucu, Dolandırılan mağdur edilen, Hem devlet, hem bizleriz!

• Hak ettiğimiz tazminatlar! Yasa ve kanunlar gereği sahada hak ettiğimiz; ihbar, kıdem, ölüm, yaralanama, iş gücü kaybı, işe iade vb. Haklarımızdan faydalanmamız çok zor! İşten atılma baskısıyla; tanıkla, şahitle, kanıtla ispat edemiyoruz. Dolayısıyla mağdur olan bizleriz.

• Yaz maaşı, kış maaşı! Ekmeğin, çayın, gıdanın, akaryakıtın, verginin, yaz fiyatı kış fiyatı mı var? Bu durum da sahada nelere maruz kaldığımızın örneğidir! Emeğimizin karşılığı bile olmayan yaz maaşı! Bu türlü bahanelerle daha da düşürülüyor. Kışın bizim giderlerimiz, ihtiyaçlarımız, kiramız, Düşüyor mu ki, böyle bir uygulamayı kabul ediyoruz! Mağdur edilen yine biziz!

• Çalışma, konaklama, dinlenme! Araçlarda yatmak zorunda kalanlar, vardiyalı çalışanlara; tek yatak sağlanıyor, Hijyen temizlik yok denecek kadar yetersiz, sahada, alanda toz, gaz, gürültü, sarkma, düşme, kaymaya karşı, palya, şev derecesi tamamen kontrolsüz, uygunsuz ve sağlıksız. Sağlık açısından mağdur ediliyoruz!

• Bakımsız araçlar! Eski model, metal yorgunu, yaşlı bakımsız araçlar kullanmak zorunda bırakılıyoruz, Buna bağlı < kazalar > ölümler yaşıyoruz, Sakat kalarak, iş gücü kaybına maruz kalıyoruz! Geri kalan hayatımızda da mağdur oluyoruz!

• Kayıp kaçak işçi çalıştırılması! Yerli, yabancı kaçak işçi çalıştırılması, devletimize, ekonomimize, sektörümüze, mesleğimize zarar vermektedir! Hep beraber mağdur oluyoruz!

• Çalınan, iş makineleri, iş kamyonları! Park edildikleri yerler ve çalışma koşulları nedeniyle, çalına araçların emniyet birimlerinde kaydının olmaması, denetim ve kontrollerde tespit edilememesi ve yakalanamaması sebebiyle, Mal güvenliği açısından mağduruz!

• Kiralanan iş makinesi fiyatları! Aylık kira bedelleri; Olması gereken seviyede mi? Aylık kira bedelleriyle, bakımını, lastiğini, masrafını karlşılayabiliyormuyuz? Operatörlerimize zamanında emeğini ödeyebiliyormuyuz? Hak edişleri zamanında alamıyor mağdur oluyoruz, hepimiz mağdur ediliyoruz!

• Dolandırılan sektörümüz! Sosyal medya alanlarından; iş makinesi arıyorum söylemiyle; yer tesbiti yaparak, araçları çalanlar, iş makinesi satıyorum duyurusuyla; kapora alarak dolandıranlar, Yurt dışına personel gönderme vaadiyle; meslektaşlarımızı dolandıranlar, Sahtekarlardan mağduruz!

• Mesleğimize, sektöre zarar verenler! Sözde iş makinesi operatörü olanlar, kişiliği, karakteri, iş ahlakı olmayan, Yol parası dolandırıcılığı, yalan dolanla izin alarak, küçük hesap ve haksız kazanç elde etme peşinde olan, meslektaşlarımızı, acil ihtiyacım var, borcum olsun vb. Dolandıran Şantiye vurgunculuğu yapanlar tarafından, Mesleğimizin itibarı açısından mağduruz. Kamuoyuna, meslektaşlarımıza ve ilgililere saygıyla duyurulur.

TİMODER Yön.Kur.Bşk.lığı

TİMODER – Toplu İş Makinaları Operatörler Derneği

05326358387 – 05339492529 www.timoder.org.tr

Adres: Hacıbayram Mah. Çankırı Cad. Beyazıt İş Hanı No: 69 Kt: 1 / 2 Altındağ / ANKARA