Hiçbir şey ayağınıza gelmez; en azından iyi olan hiçbirşey. Herşeyi gidip almanız gerekir.

TİMODER'in TANIMI

Kıymetli meslektaşlarım ve değerli ziyaretçimiz,

Timoder’in kuruluş amaç ve gayesini her ne kadar sektörel sorunların çözümüne ilişkin olarak, işveren ve TİMODER üyeleri; TİMODER’in potansiyel kitlesi ALTYAPI ve ÜSTYAPI ÇALIŞANLARI’nın  sektöründe tabiri caizse;  ara buluculuk yada hakemlik olarak değerlendirsek  de;  günümüz şartlarına baktığımızda, genelde toplumumuzun her kesimini  ilgilendiren ve olumlu olumsuz etki eden,  dikkatle incelenerek  değerlendirildiğinde, toplumsal sorunların  azaltılmasına da aracılık hizmeti  yaptığı, çalışmaları, çabaları, etkinlik ve faaliyetleriyle; günümüz de toplumumuzun tamamını  ilgilendiren özetle, KAMU YARARINA, KAMUSAL HİZMET, TOPLUMSAL FARKINDALIK,   sağlamaya çalıştığı, bu konuda da olumlu şekilde epey bir mesafe aldığı anlaşılacaktır,

Şöyle ki;

1-Günümüzde devam eden irili ufaklı kamu kurumlarının ve özel sektörün devam ettirdiği, altyapı ve üst yapı çalışmaları ( ülkemizin her tarafında devam eden projeler)

2-Kentsel dönüşüm projeleri ( toplumla iç içe özel ve kamusal alanlarda uygulanmaktadır).

Ülkemizde son yıllarda yapılan ve birçok bölgede hızla çalışmaları devam eden yatırımlar, (boğaz köprüleri, ulaşım tünelleri, HES tünelleri, havalimanları, barajlar, yollar, eğitim, sağlık, sosyal etkinliklerle ilgili yapılan inşaatlar, kısacası alt yapı üst yapı çalışmaları ile ilgili irili ufaklı bütün çalışmalar) bu projelerin uygulamalarının yapıldığı alanlar toplumsal yaşantımızın devam ettiği alanlarla iç içe olması sebebiyle,

Geçmişten günümüze yaşanan, ülkemizin coğrafi konumu itibariyle deprem bölgesi ve fay hatları üzerinde bulunması gerçeğine bağlı olarak, kentsel dönüşüm projelerine bağlı binaların ve diğer yapıların yıkılması, yıkım işlerinin yine yurdumuzun her yerinde yapılıyor olması da dolayısıyla toplumla iç içe olan çalışmalarımızdandır.

Bu çalışmaların ve uygulamaların, uygulama alanları ve çevreye yansıyan olumlu olumsuz etkileri düşünüldüğünde, TİMODER olarak sektöre özel olumsuzluklar  ve çevremizi de etkileyen olumsuz koşulların iyileştirilmesinin birlikte sağlanması gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Bu iyileştirme  çalışmaları sektörümüz kadar toplumumuzun her alanında faydalar sağlayacaktır. Dolayısıyla TİMODER’in iyileştirme  çalışma ve faaliyetleri sadece kendi sektörü ve çalışanlarına özel olmanın yanı sıra, KAMUSAL HİZMET, TOPLUMSAL REFAH ve HUZUR açısından da değerlendirilmesi gerekmektedir,

Kuruluşumuzdan bu yana geçen yaklaşık 11 aylık sürede, biraz önce değindiğim, sektörümüze özel  ve toplumsal temaslı alanlarda yaşanan, son dönemlerde ülke genelinde bahsettiğimiz çalışmaların yoğunluğuna bağlı olarak yaşanan ve maalesef can kaybı, mal kaybı, işgücü ve zaman kaybının yanı sıra bu durumlara bağlı özel ve kamu kurumlarına beklenmedik anda gelen görev ve hizmet yükünü artıran (kazaların), tabi ki maddi ve manevi açıdan ayrı ayrı değerlendirerek, istenmeyen bu gelişmelerin önlenebilmesi açısından, yaşanan olayların sebepleri ve etkilerini düşünerek rapor haline getirilmesi ve sonuçlarının sektörümüzle ilgili çalışanlarımızın, sektörümüzün imalat ve üretici konumundaki kuruluşlarının ayrıca sektörel bağlantılı kamu kurumlarının farkındalığını sağlama çalışmalarımız oldu ve devam etmektedir.

Sonuçları açısından özetleyecek olursak, yaşadığımız olumsuzlukların sebep ve nedenlerini TİMODER bünyesinde ve potansiyel meslektaşlarımız nezdinde, web sayfamız ve sanal iletişimde kullandığımız diğer iletişim araçlarımızla, yine özel ve kamu kurumlarına  yaptığımız başvuru ve bildirimler aracılığı ile farkındalık sağlayarak ve dikkat çekerek, bahse konular açısından  bilinçlendirme ve çözüm açısından, çalışan, uygulayan, denetleyen ve yönetenler olarak hep birlikte hareket etmemiz gerektiğini telkin ve tavsiye ederek, bu hususta ki fikir ve önerilerimizi paylaşımlarda bulunduk ve hızla etkinlikler, seminerler aracılığı ile daha geniş alanlara ulaşma konusunda sevindirici neticeler aldık.

Sektörümüz ile ilgili kamu ve özel kurumların, sektörde yaşanan olumsuz gelişmeler konusunda yapılabilecekleri değerlendirerek, önleyici acil eylem planları belirleyip biran önce uygulama ve denetimini sağlama amacıyla nihayi olarak TİMODER’in öncülüğü, çalışma ve çabalarıyla, GAZİ ÜNİVERSİTESİ’nden sağlanan değerli hizmet ve katılımlarla,

T.C. CUMHURBAŞKANLIĞI ve T.C. BAŞBAKANLIĞI Halkla İlişkiler Baskanlıkları ve sektörün bahsettiğimiz durumlarıyla ilgili 12 Bakanlığın  ilgili birimleri, yine sektörle ilgili 12 kurum, ilgili üniversiteler ve meslek odaları, sektörel imalat ve üretim yapan kuruluşlar, ilgili sivil toplum kuruluşları, medya ve basın yayın kuruluşlarının da davet edildiği geniş bir yelpazede gerçekleşen MİNİ ÇALIŞTAYIMIZI gerçekleştirdik,

Önümüzde ki günlerde ÇALIŞTAY SONUÇ RAPORUNU davet edilen kurumlar, katılımcılar ve talep eden diğer kurumların da ulaşacağı şekilde yayınlayacağız ve ilgili kurumlara göndereceğiz,

MİNİ ÇALIŞTAY adı altında düzenlediğimiz etkinliğimize 50 nin üzerinde kurum ve kuruluşu                   davet ederek, sorunların çözümüne yönelik öneri ve tavsiyelerimizle, direk ve dolaylı ilgisi                     olan kurum ve kuruluşları aynı anda aynı ortam da tabiri caizse İMECE usulü fikir, görüş ve                   önerilerin paylaşılarak, çözüme en sağlıklı şekilde ve en hızlı yoldan ulaşılması                                     amaçlanmış ve bu açıdan da başarı sağlanmıştır,