12.02.2018 - MST İŞ VE TARIM MAKİNALARI A.Ş. ÇALIŞTAYIMIZA KATILARAK İŞ MAKİNALARINDA İSG TEDBİRLERİNİ AKTARDI.

İŞ MAKİNALARI OPERATÖRLERİ İÇİN

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÇALIŞTAYI

3. OTURUM:  İŞ MAKİNALARININ PERİYODİK KONTROL, BAKIM VE TEST SÜREÇLERİ İLE İŞ MAKİNALARINDAKİ ISG TEDBİRLERİ VE TEKNOLOJİK GELİŞMELER

SANKO HOLDİNG

SANKO Holding’in temeli 1904 yılında 7 dokuma tezgahı ile atıldı. Dördüncü ve beşinci kuşağın işbaşında olduğu SANKO’da yaklaşık 15 bin kişi istihdam ediliyor. Tekstil, nerji, çimento, ambalaj, iş ve tarım makinaları, bilişim, finans, sağlık, eğitim, AVM ve gayrimenkul olmak üzere 11 sektörde faaliyet gösteriliyor.

MST Hakkında

Sanko Holding bünyesinde iş makinaları sektöründe faaliyet gösteren MST İş ve Tarım Makinaları A.Ş., İnşaat ve Tarım Sektörlerine yönelik Ülkemizde önemli yerli ve milli üreticilerinden biri olarak öncü bir rol oynamaktadır.

Çalıştay Sunumu

Çalıştayda bir konuşma yapan MST İş Geliştirme Direktörü Raşit ÖZGÜL Bey, TİMODER tarafından TC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen bu çalıştaya davet edilerek katılmaktan ve dinleyicilere kendi iş makinalarındaki İSG özelliklerini anlatmaktan memnun olacaklarını ifade ederek sözlerine başladı.

Raşit Bey, sahip oldukları fabrika ve üretim kapasitelerinden bahsederek, ekranda yazılı olduğu üzere Gaziantep ve Ödemiş'te bulunan modern tesislerinde ürettikleri iş ve tarım makinalarının kısa bir tanıtımını yaptı.

Raşit Bey, “Firmamız MST, Gaziantep’te yaklaşık 500.000 metrekarelik açık alanda, toplam 42.000 metrekare kapalı alanlı, modern teknoloji ile donatılmış tesislerde MST markası ile kazıcı yükleyici, teleskopik yükleyici ve ekskavatör üretimi yaparak, Sanko çatısı altında ulusal sanayimize önemli değer katmaktadır. MST, Ar-Ge çalışmaları ile ürün gamını sürekli arttırmakta ve yeni teknoloji çalışmalarında bulunmaktadır. MST, Ar-Ge çalışmalarını, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescillenmiş Ar-Ge merkezinde Türk Mühendis ve teknisyenleri yürütmektedir.”  dedi.

Raşit Bey devamla, MST İş ve Tarım Makinalarının, ulusal ve uluslararası alanda ISO normları ile TSE vb. yetkili kurumlarca yayımlanan tüm Kalite, Çevre ve İSG kural ve tedbirlerine azami özen gösterilerek ve yetkililerce onaylanmış sertifikalara tabi şu EYS (Kalite, Çevre, İSG) Politikası altında üretildiği hususunu vurguladı:

MST'nin EYS (Kalite, Çevre, İSG) Politikası

Tüm iş süreçlerinde kalite, çevre, iş sağlığı ve güvenliği prensip ve gerekliliklerini dikkate alarak sürekli gelişen, müşterilerine ve pazara odaklanan, toplumsal sorumluluklarını daima ön planda tutan, çalışanlarına değer veren bir kuruluş olarak;

* Çalışanlarımızın aktif, yapıcı ve yaratıcı katılımları ile entegre yönetim sistemimizin sürekli iyileştirilmesini ve geliştirilmesini sağlarız.

* Yükümlü olduğumuz yürürlükteki ulusal ve uluslararası kalite, çevre, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yasal ve diğer şartlara uymayı taahhüt ederiz,

* Ürünlerimizde çevre dostu ve sağlık riski taşımayan yeni teknolojiler kullanırız,

* Yeniden kullanım anlayışı ile etkin atık yönetimini uygular, kirlenmenin önlenmesini,  doğal kaynak ve enerjiyi verimli kullanmayı hedefleriz,

* Faaliyetlerimizde iş sağlığı ve güvenliğini sağlamayı, yaralanmaları, sağlık bozulmalarını ve iş kazalarını önlemeye yönelik sistemler geliştirir ve uygularız,

*Tedarikçilerle sağlam temelli bir işbirliği kurarız,

*Müşterilerimiz için rakiplerimize göre daha üstün kalitede ve makinanın kullanım ömrü süresince beklentilerini en üst düzeyde karşılayacak iş makinalarını tasarlar, üretir ve sunarız.

Raşit Bey, MST iş makinalarında mevcut İSG (iş sağlığı ve güvenliği) tedbirlerine ait özelliklerini çalıştayımızda katılımcılara şöyle aktardı:

MST STANDI

MST Pazarlama ve Satış Yetkilileri, çalıştayımızın yapıldığı salonun fuaye alanında kendi Firma ve Ürünlerine ait bir stand açarak Katılımcılara kendilerini tanıtma fırsatını da bulmuşlardır.

MST Pazarlama ve Satış Yetkilileri, direkt hedef kitle olarak kamu ve özel sektöründen üst düzey yetkililerinden oluşan Çalıştay Katılımcılarına, kendi firma ve ürünlerini kırlangıç ve roll-up posterler ile ellerindeki basılı ürün tanıtım materyalleriyle anlatarak katılımcılarla karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmuşlar, ayrıca katılımcılara bilgilendirici mahiyette broşür, katalog, takvim ve diğer tür tanıtım materyalleri de takdim etmişlerdir.

MST Yetkilileri bu yöntemle Değerli Katılımcılar ve temsil ettikleri Kurum ve Kuruluşlar nezdinde MST'ye ait Marka bilinirliğini ve Sadakatini arttırdıkarını gözlemlediklerini beyan etmişlerdir.

TEŞEKKÜR

TİMODER Yönetim Kurulu olarak; "Sayın Cumhurbaşkanımızın istihdam seferberliği başlattığı süreçte, yerli üretimin desteklenmesinin büyük önem taşıdığı” bilinciyle, MST’nin yerli ve milli üretim faaliyetlerinin, ülke ekonomisi ve istihdamının geliştirilmesi açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, "Farklı ortamlarda, çeşitli kamu ve özel kurum ve kuruluşları nezdinde yerli üretimin desteklenmesiyle ilgili düşüncelerimizi daima yüksek sesle dile getirdiğimizi ve destek verdiğimizi” belirtmekteyiz.

Yine, TİMODER Yönetim Kurulu Başkanlığı olarak; iş makinalarında biz operatörler için önemli bir güvenlik unsuru olan ISG tedbirleriyle ilgili değerli görüş ve fikirleriyle bizleri aydınlatan MST İş ve Tarım Makinaları A.Ş. Yönetici ve Yetkililerine teşekkür eder, tüm çalışanlarıyla beraber ülkemizin önemli bir yerli ve milli iş makinaları üreticisi olarak kendilerini kutladığımızı beyan eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

İLETİŞİM

MST Pazarlama Direktörü Levent KARAAĞAÇ, İstanbul ve MST Orta-Kuzey Anadolu Satış  Direktörü Harun ARAB, Ankara, kendilerine yukarıda yazılı telefon ve adresten ulaşılabileceklerini belirttiler.

12.02.2018 Okunma Sayısı: 1010